ZF 24

​Hotelierii: Voucherele pentru vacanţă vor aduce mai mulţi turişti pe litoral

​Hotelierii: Voucherele pentru vacanţă vor aduce mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.09.2015, 14:25 195

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), spune că hotelierii de pe litoral nu vor creşte preţurile anul viitor şi că vouchere pentru vacanţă vor aduce în staţiunile româneşti de la Marea Neagră români care până acum preferau să meargă în vacanţă în străinătate.

„Noi salutam trei măsuri şi anume adoptarea codului fiscal, introducerea vouchere pentru vacanţă, care vor aduce pe litoralul românesc jumătate din cei care mergeau până acum în ţările vecine, dar şi scăderea TVA la servicii de alimentaţie la 9%”, a spus Murad în cadrul unei conferinţe de presă.

La finalul lunii iunie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind voucherelor de vacanţă, care prevede ca angajaţii, din sistemul public şi privat, să primească vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie, care pot fi folosite în turismul românesc.

Murad, care deţine şi mai multe hoteluri pe litoral, spune că hotelierii nu pot neglija segmentul familiştilor, care reprezintă 65% din cei care vin pe litoral.

„Circa 65% din cei care vin pe litoral sunt familişti, deci nu ne putem baza doar pe cei care vin în cluburi. Media de înnoptari edte de 1,37 nopţi per turist care vine pentru club, iar 4,6 înnoptări per turist în cazul familiştilor. Nu putem neglija acest segment”.

În plus, el spune că anul 2015 a fost cel mai bun pentru litoralul românesc din ultimii opt ani.

Anul acesta au fost cu 15-20% mai mulţi turişti pe litoral.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO