ZF 24

Hotelul Cişmigiu a avut un grad de ocupare de 56% în trimestrul I. „Încep să vină mulţi turişti străini“

Spaniolii de la Hercesa au cumpărat hotelul Cişmigiu în 2004 şi au transformat clădirea într-un hotel de patru stele cu 60 de apartamente cu suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi

Spaniolii de la Hercesa au cumpărat hotelul Cişmigiu în 2004 şi au transformat clădirea într-un hotel de patru stele cu 60 de apartamente cu suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi

Autor: Mirabela Tiron

19.05.2014, 00:00 190

Hotelul Cişmigiu din centrul Bucureştiului, o clădire monument a oraşului, deschis la finalul lui 2012, a finalizat primele trei luni din an cu un grad mediu de ocupare de 56%, faţă de nivelul de 38% în aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit oficialilor hotelului.

„Anul trecut, fiind primul an de funcţionare, aveam preţuri promoţionale, de aceea nu putem compara primul trimestru din acest an cu cel de anul trecut. Veniturile sunt mult mai mari în primele trei luni de anul acesta, cu 45%“, a spus Georgeta Grecu, directorul general al hotelului de patru stele.

În 2013 hotelul a finalizat cu venituri de sub un milion de euro.

Hotelul are 60 de apartamente, cu suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi. Tariful mediu pentru o noapte de cazare este de 85 de euro, cu mic dejun inclus.

Anul trecut în cadrul hotelului din centrul Capitalei au fost deschise şi şapte săli de conferinţe, cu o capacitate între 10 şi 80 de locuri, iar anul acesta este în plan deschiderea restaurantului de la etajul şase.

„Încep să vină din ce în ce mai mulţi turişti străini. Avem şi clienţi cazaţi pe termen lung, adică cel puţin şase luni, 10% din camere sunt ocupate de expaţi“, a spus Grecu. Aproape 80% din persoanele care se cazează la hotel sunt străini, oameni de afaceri, dar şi turişti, restul fiind români, potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO