ZF 24

Hotelurile de pe litoral, ridicate înainte de ’89 şi nerenovate, adevărate „vaci de muls“. O familie are nevoie de 1.000 € pentru o săptămână all-inclusive într-un hotel vechi din Mamaia

Hotelurile de pe litoral, ridicate înainte de ’89 şi...

Autor: Mirabela Tiron

13.04.2016, 13:00 2173

O vacanţă de o săptămână la mijlocul lui iulie, cu toate mesele asigurate, la un hotel din Mamaia, ridicat înainte de ’89 şi care nu a trecut printr-un proces de renovare şi mo­dernizare, costă între 3.000 şi 5.000 de lei de cuplu (în medie 1.000 de euro), de două ori mai mult ca la Nisi­purile de Aur, unde sunt hoteluri noi, arată o analiză a ZF pe baza date­lor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Zeci de hoteluri de pe litoralul românesc au ajuns, după privatizare, pe mâna unor privaţi, care nu au investit în confortul unităţii, dar care practică acum tarife foarte mari raportat la condiţiile oferite, obligând tot mai multe familii de români să caute alternative la riviera românească. „Nu am făcut niciun concediu într-un hotel de pe litoralul românesc cu fa­milia, pentru că preţurile sunt foarte mari. Am ales doar vile sau pensiuni, unde tarifele sunt mai acceptabile. Anul acesta ne gândim să mergem la bul­gari sau la greci, deşi acum avem un copil mic iar distanţa mare până la greci re­prezintă o problemă“, spune Daniel, 32 de ani, de profesie inginer constructor.

La o simulare de rezervare a unei camere duble la un hotel cu all-inclu­sive de pe litoralul românesc, pe site-ul internaţional de rezervări booking.com sunt afişate patru unităţi în Mamaia (hotelurile  Amiral, Victoria, Majestic şi Savoy), un complex în Eforie Nord (Complexul Hotelier Steaua de Mare), două hoteluri în Jupiter şi două în Saturn, cu camere disponibile în perioada 11-17 iulie.

Pentru hotelurile Amiral, Victoria şi Majestic, cu note mai mici de 7 pe booking.com (turiştii care au fost cazaţi evaluează prin note nivelul de confort, curăţenie, personal, facilităţi, raport calitate-preţ şi existenţa internetului wireless) tarifele încep de la 3.000 de lei pe camera dublă şi se ridică la 5.800 de lei pentru unitatea de patru stele Savoy Hotel (nota 7,3 pe  booking.com).

Condiţiile pe care le găsesc cei care aleg un astfel de hotel nu sunt cele la care speră, deşi trebuie să plătească chiar şi două salarii medii pe economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO