ZF 24

Hoţii de fier vechi au atacat epava de la Costineşti

Hoţii de fier vechi au atacat epava de la Costineşti

Autor: Cătălin Legănel

20.07.2011, 18:42 612

Patru bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşide jandarmii constănţeni la scurt timp după ce furaseră aproape ojumătate de tonă de fier vechi dezmembrat de pe epava de laCostineşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis"Constanţa, marţi, cei patru bărbaţi, trei din judeţul Constanţa şiunul din Dâmboviţa, cu vârste cuprinse între 23 de ani şi 51 deani, au improvizat bărci din anvelope de tractor, cu ajutorulcărora au transportat la mal bucaţile de metal desprinse din corpulnavei.

Ajunşila mal, ei au fost prinşi de către jandarmi, după ce reuşiseră săfure din epavă aproximativ 350 de kilograme de fier. Pe numele lora fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furtcalificat.

Nava are peste 131 de metri lungime, peste 17metri lăţime şi peste patru metri lăţime. Numele acesteia, încavizibil, "Evanghelia" este al patrulea pe care nava l-apurtat.

Vasul a făcut parte dintr-o serie de nave(Empire) care au servit guvernul britanic.

Nava "Evanghelia" a eşuat la 15 octombrie 1968,iar din cauza costurilor prea mari de recuperare a fost abandonată.Epava a intrat în patrimoniul statului român şi a devenit simbolulstaţiunii Costineşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO