ZF 24

iBanFirst: Companiile româneşti implicate în comerţul internaţional au realizat în primele 10 luni tranzacţii forward de 125 de milioane de euro, în creştere cu 69%

iBanFirst: Companiile româneşti implicate în comerţul...

Autor: Roxana Rosu

18.11.2024, 12:11 98

Companiile româneşti implicate în comerţul internaţional apelează tot mai mult la soluţii de acoperire a riscului valutar (hedging), precum contractele forward, România ocupând în primele zece luni din 2024 locul 2 dintre cele 10 pieţe europene pe care activează iBanFirst în funcţie de valoarea medie a tranzacţiilor forward efectuate prin platformă (231.000 €).

Media la nivel de grup se situează la 196.000 euro, potrivit datelor băncii.

În primele 10 luni din 2024, companiile româneşti au realizat tranzacţii forward în valoare totală de 125 de milioane de euro prin iBanFirst, în creştere cu 69% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În acelaşi interval, rata de creştere globală a grupului a fost de 27%, cu un volum total al tranzacţiilor forward de 1,67 miliarde de euro.

 

 Aceste instrumente financiare le permit să-şi securizeze cursurile de schimb pentru plăţi viitoare către furnizori, asigurându-le predictibilitatea costurilor şi îmbunătăţind marjele de profit.

„Observăm o schimbare semnificativă în peisajul financiar din România, unde tot mai multe companii mari, alături de IMM-uri, adoptă soluţii digitale pentru a-şi eficientiza operaţiunile, a reduce riscurile şi a beneficia de rate de schimb mai avantajoase. Această adaptabilitate şi deschidere spre inovaţie diferenţiază România de pieţele occidentale, unde companiile continuă să se bazeze preponderent pe furnizori financiari tradiţionali. Suntem onoraţi să fim aleşi ca furnizor de încredere pentru gestionarea tranzacţiilor valutare şi a plăţilor internaţionale”, spune Alin Latu, Country Manager România şi Ungaria în cadrul iBanFirst.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF HR TRENDS