ZF 24

IKEA a vândut peste 3,5 milioane de hotdogi în România într-un an

IKEA a vândut peste 3,5 milioane de hotdogi în România...

Autor: Corina Mirea

30.10.2015, 11:16 2105

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, a vândut mai mult de 3,5 milioane de hotdogi în România într-un an (septembrie 2014 - august 2015), potrivit datelor făcute publice ieri de companie. Luând în calcul preţul de 1 leu pe care IKEA România îl practică pentru un hotdog, înseamnă că românii au lăsat în magazinul suedezilor din Băneasa 3,5 milioane de lei. Prin urmare, în medie, IKEA a vândut câte şapte hotdogi la fiecare minut.

“Magazinul a avut peste 3 milioane de vizitatori în ultimul an”, a spus Stefan Vanoverbeke, executivul care a preluat conducerea IKEA România în urmă cu două luni, după ce Cornel Oprişan a fost promovat la nivel de grup. Astfel, aproape fiecare client care a trecut pragul IKEA România a achiziţionat un hotdog.

Zona de restaurant a IKEA România a avut o creştere de 9,6% în perioada septembrie 2014 – august 2015, această linie de business reprezentând 8% din vânzările totale ale companiei.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni a înregistrat în ultimul an de catalog o creştere a vânzărilor de 12,3%, până la 424,5 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO