ZF 24

IKEA şi H&M închid operaţiunile din Rusia. Peste 15.000 de angajaţi vor fi afectaţi

IKEA şi H&M închid operaţiunile din Rusia. Peste...

Autor: Ştefan Stan

03.03.2022, 13:58 1886

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, îşi închide magazinele din Rusia şi întrerupe toate achiziţiile în această ţară şi în aliatul Belarus, alăturându-se astfel valului de firme occidentale care îşi reduc afacerile cu Rusia după invazia acesteia în Ucraina, scrie Reuters. 

"Războiul devastator din Ucraina este o tragedie umană, iar empatia şi îngrijorarea noastră cea mai profundă se îndreaptă către milioanele de oameni afectaţi", au declarat într-o declaraţie comună proprietarii mărcii, Inter IKEA şi Ingka Group.

"Războiul are atât un impact uman uriaş, cât şi perturbări serioase ale lanţului de aprovizionare şi ale condiţiilor comerciale, motiv pentru care grupurile companiei au decis să întrerupă temporar operaţiunile IKEA în Rusia", au precizat aceştia.

Decizia de a întrerupe operaţiunile din Rusia afectează 15.000 de angajaţi, iar managerul operaţiunilor de retail al grupului Ingka, Tolga Oncu, a declarat într-un interviu că toţi angajaţii vor fi plătiţi, în ruble, pentru cel puţin următoarele trei luni.

"Grupurile companiei vor asigura stabilitatea locurilor de muncă şi a veniturilor şi le vor oferi sprijin acestora şi familiilor lor din regiune", a precizat IKEA.

Grupul suedez de modă H&M de asemenea a întrerupt vânzările în Rusia, şi a declarat că este profund îngrijorat de evoluţiile tragice din Ucraina şi că "este alături de toţi oamenii care suferă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO