ZF 24

Imagini incredibile cu un avion care a depăşit VITEZA SUNETULUI - GALERIE FOTO

Imagini incredibile cu primul avion care a depăşit viteza sunetului

Imagini incredibile cu primul avion care a depăşit viteza sunetului

Autor: Cătălina Butan

15.10.2012, 13:00 1318

În data de 14 octombrie, 1947, Chuck Yeager a reuşit să depăşească viteza sunetului la bordul avionului Bell Aircraft X-1, scrie Business Insider.

Yeager a avut această şansă în urmă ce pilotul iniţial al avionului a refuzat oferta în lipsa unei compensaţii de 150.000 de dolari.

Împătimit al senzaţiilor tari, Yeager şi-a rupt două coaste cu două zile înaintea zborului, în urma unui accident de călărie. Durerile îngrozitoare nu l-au împiedicat însă pe Yeager să devină primul om care a atins viteza sunetului la bordul unui avion.

Business Insider a publicat aceste imagini incredibile ale zborului, în onoarea celei de a 65 a aniversări ale lui Yeager dar şi în ziua în care Felix Baumgartner a devenit primul om care a depăşit viteza sunetului fără a se afla într-un avion.

Austriacul Felix Baumgartner a realizat cu succes duminică, în jurul orei 21.08 (ora României) saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la o altitudine record de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO