ZF 24

IMM-urile cer neimpozitarea profitului reinvestit din 2009. Guvernul nu se grabeste

30.01.2009, 13:05 22

Reprezentanţii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) au solicitat vineri introducerea neimpozitarii profitului reinvestit incepand chiar din acest an si nu din 2010. De asemenea CNIPMMR a considerat ca este necesara aplicarea masurii pentru toate tipurile de investitii legate de productie.

"Suntem ingrijorati ca masura va fi aplicata din 2010 si nu din 2009 si ca va fi neimpozitat doar profitul reinvestit in tehnologie si echipamente. Solicitam aplicarea masurii pentru tot ce inseamna o investitie in productie si, de asemenea, introducerea acesteia incepand din acest an", a declarat Florea Parvu, vicepresedinte al CNIPMMR, citat de Mediafax.

Declaratiile reprezentantului CNIPMMR vin dupa ce joi, dupa incheierea sedintei de Guvern in care s-a convenit asupra formei finale a bugetului de stat pe 2009, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca neimpozitaterea profiturilor reinvestite se va face incepand cu 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO