ZF 24

Impuls Leasing a acordat finanţări de peste 793 mil. lei în primele nouă luni din 2017 şi a revenit pe locul secund în piaţă

Impuls Leasing a acordat finanţări de peste 793 mil....

Autor: Anelis Baciu

27.12.2017, 12:29 313

Impuls Leasing, divizia locală a grupului austriac Impuls - Leasing International GmbH, a acordat finanţări noi în valoare de 793,4 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an şi a revenit pe locul doi în piaţa de profil, potrivit informaţiilor transmise de companie. Impuls Leasing pierduse locul secund în faţa diviziei de leasing financiar a BCR. Liderul pieţei este UniCredit Leasing.

Piaţa de leasing financiar a încheiat primele nouă luni din acest an cu un volum al finanţărilor noi în valoare de 7,6 miliarde de lei (1,7 mld. euro), în creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate de Asociaţia Societăţilor Financiare - ALB România. 
În aceste condiţii cota de piaţa a Impuls Leasing ajungea la finalul lunii septembrie 2017 la 10,4%, în creştere de la 9,8% la finalul anului 2016.

Piaţa leasingului este dominată de subsidiarele băncilor cu o cotă cumulată de 81% din total, urmate de firmele captive producătorilor cu o cotă de 14% şi de companiile de leasing independente, cu 5%.

Companiile mici şi mijlocii sunt principalii clienţi ai companiilor de leasing, IMM-urile având o pondere de peste 90% în totalul finanţărilor acordate de firmele de leasing. 

De altfel, jucătorii din industrie spun că leasingul se pretează în special pentru IMM-uri şi are un avantaj în faţa creditării pentru că finanţarea nu are loc doar pe baza unor hârtii, ci pe baza unui activ pe care firma de leasing îl ia în proprietate, îl cunoaşte foarte bine şi îl poate revinde dacă un client intră în default. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO