ZF 24

Împuşcături şi explozii din nou în Boston. Poliţist împuşcat mortal. Universitatea MIT a fost încercuită de forţele de securitate - VIDEO

O clădire din Boston a fost încercuită de forţele de securitate în urma unor focuri de armă  (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFotot)

Autor: Iuliana Enache

19.04.2013, 10:26 1003

"Rămâneţi în afara zonei până la noi ordine. Nu se ştie dacă sunt victime", potrivit alertei difuzate de site-ul de Internet.

Este posibil ca o persoană să fi fost lovită de gloanţe în timpul schimbului de focuri, când poliţiştii puternic înarmaţi au lansat o amplă operaţiune de căutare după uciderea unui coleg de-al lor la Massachusetts Institute of Technology.

Focuri de armă şi explozii au fost auzite în districtul Watertown situat la nord de universitate. "Au fost auzite explozii şi ar putea fi grenade", a declarat pentru AFP un locuitor, Adam Brown.

Potrivit procurorului districtului Middlesex, Michael Pelgro, poliţistul grav rănit a fost transportat la spital, unde a fost constatat decesul. Nu există nicio altă victimă, a precizat Pelgro într-un comunicat.

Televiziunea NBC-WJAR a difuzat imagini cu un bărbat culcat la pământ pe stradă, înconjurat de poliţişti.

Cu două ore înainte, un bărbat înarmat a ucis un poliţist în campusul prestigiosului Massachusetts Institute of Technology, potrivit autorităţilor locale. O urmărire a fost lansată ulterior pentru găsirea suspectului. Numeroşi poliţişti se află la faţa locului, iar elicopterele survolează MIT.

MIT este situat în Boston, unde un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor aproximativ 180, luni, la linia de sosire a maratonului.

Dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Massachusetts

Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Watertown, în Massachusetts, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Massachusetts, relatează CNN.

Inciendentul de pe străzile din apropiere de Boston au avut loc în urma unui schimb de focuri mortal în campusul MIT.

Cel puţin o persoană a fost arestată în Watertown, vineri dimineaţă. Pentru moment nu se ştie dacă această arestare are vreo legătură cu incidentul din campusul Massachusetts Institute of Technology sau cu alt incident din zona Boston.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO