ZF 24

In februarie, visteria statului va fi plina: FMI ar putea debloca urmatoarele transe, de 2,3 miliarde euro

17.01.2010, 15:21 22

In luna februarie, Fondul Monetar International ar putea deblocao noua transa in valoare de 2,3 mld. euro din imprumutul de 20 mld.euro pe care Fondul l-a acordat Romaniei anul trecut, dupa ceparlamentul statului a aprobat un buget de austeritate ce prevedereducerea numarului de salariati din sectorul public, inghetareasalariilor si rationarea investitiilor.

Doua delegatii, una din partea Fondului si una de la UniuneaEuropeana, vor reanaliza in perioada 20-27 ianuarie, acordulincheiat cu statul, potrivit lui Tonny Lybek, reprezentantul FMI inRomania. Va fi analizat modul in care statul s-a supus conditiilorimpuse de Fond in 2009, si de asemenea se va studia bugetul pe2010.

Tensiunile de pe scena politica ce au culminat cu cadereaguvernului au condus pe 6 noiembrie la o blocare a acordului. FMI acerut formarea unui noi guvern si aprobarea bugetului pe acest aninainte de a se relua platile. Un nou guvern, condus de premierulEmil Boc, s-a format pe 23 decembrie, iar joi seara parlamentul aaprobat bugetul pe 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO