ZF 24

Inca trei banci americane au fost inchise in aceasta saptamana

08.02.2009, 15:21 29

Autoritatile financiare americane au decis vineri inchiderea a trei banci, numarul bancilor care au intrat in colaps ridicandu-se, in 2009, la noua.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a declarat ca banca americana County Bank of Merced a fost inchisa de catre departamentul din statul California al institutiei, FDIC primind in grija aceasta banca.

County Bank, care detinea, 39 de filiale, avea active in valoare totala de 1,7 miliarde dolari si depozite bancare de 1,3 miliarde dolari, conform institutiilor de reglementare. Westamerica Bank va prelua depozitele bancii.

Inchiderea bancii va costa FDIC 135 milioane dolari.

De asemenea, FDIC a preluat controlul si asupra bancii Alliance Bank si ca a initiat discutii cu California Bank & Trust, subsidiara a Zions Bancorp, pentru preluarea depozitelor.

Alliance Bank a fost inchisa de divizia californiana a FDIC, banca avand active de 1,14 miliarde dolari si depozite de 951 milioane dolari. Costul inchiderii bancii se va ridica la 206 milioane dolari.

Vineri, o a treia firma, FirstBank Financial Services, si-a inchis portile, aceasta detinand active in valoare totala de 337 milioane dolari si depozite de 279 milioane dolari, la sfarsitul lui 2008. FDIC va cheltui aproximativ 111 milioane dolari pentru inchiderea bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO