ZF 24

Încă un model bazat pe Dacia Duster: Nissan prezintă mâine noul Terrano

Noul Nissan Terrano

Noul Nissan Terrano

Autor: Bogdan Alecu

19.08.2013, 14:30 2711

Duster urmează modelul „Logan” iar de mâine va fi lansat şi în India sub cel de-al treilea brand – Nissan, după Dacia şi Renault. De această dată însă, Nissan va renunţa la numele Duster în favoarea lui Terrano, potrivit celor de la Indianautoblog.com. Acest nume a fost folosit între 1993 şi 2006 de SUV-ul compact al constructorului nipon care era asamblat în Spania şi care a fost înlocuit de X-Trail şi Qashqai în gamă.

La exterior noul Terrano preia în mare parte designul lui Duster, cu excepţia grilei faţă şi a hayonului care au fost restilizate pentru a prelua elementele de design specifice Nissan. De asemenea, din primele imagini  se poate observa că şi jantele sunt preluate tot de la un model Nissan, de această dată fiind vorba de Qashqai.

Duster, indiferent că este vorba de modelul Dacia sau Renault, utilizează elemente tehnice de la Nissan încă de la început, sistemul de tracţiune integrală având componente chiar de la Murano, cel mai scump SUV al Nissan.

Gama motorizărilor este identică cu cea de la Duster, fiind alcătuită din dieselul de 1,5 litri dCi şi motorul pe benzină de 1,6 litri. Nissan Terrano va fi comercializat în centrele Nissan din India începând cu luna octombrie a acestui an şi va fi cu circa 50.000 de rupii sau aproape 600 de euro faţă de Renault Duster, fiind promovat ca un automobil premium.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO