ZF 24

Incepe revenirea? Fiul lui Ion Tiriac intra la cumparare pe Bursa

Tiriac Jr: Am devenit actionar Flamingo in 2007. Voi continua sa cumpar
23.03.2009, 10:58 235

Ion Alexandru Tiriac, fiul lui Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati romani, a acceptat sa raspunda in exclusivitate pentru ZF catorva intrebari privind achizitiile de actiuni pe care le-a realizat la Flamingo International.

El spune ca a inceput sa cumpere actiuni Flamingo in 2007 si ca va continua sa cumpere pentru a-si majora participatia, care este in prezent de 5,12%. In opinia sa, Flamingo este o companie interesanta prin faptul ca are EBITDA pozitiv, este unul dintre primii trei jucatori pe piata pe care activeaza si nu este controlata de un mare jucator extern.

In ce perioada au fost achizitionate cele 5,12% din actiunile Flamingo?

Raspuns Ion Alexandru Tiriac: Am devenit actionar Flamingo in anul 2007. Actiunile au fost achizitionate incepand din acel moment, apoi pe parcursul anului 2008, ultimele fiind achizitionate mai recent.

Ce v-a determinat sa achizitionati un pachet semnificativ de actiuni Flamingo in ciuda faptului ca societatea a anuntat pierderi pentru anul trecut si se pozitioneaza pe o piata in scadere, cea de electronice si electrocasnice?

Raspuns Ion Alexandru Tiriac: In momentul de fata, nici nu ma pot astepta sa gasesc companii destinate publicului larg care sa realizeze profituri mari. Orice companie care, astazi, intr-o piata concurentiala, are EBIDTA pozitiv sau, mai corect, nu are EBIDTA negativ, prezinta interes. Mai ales daca aceasta companie este intre primii trei jucatori din Romania si nu este momentan afiliata cu un jucator mare extern.

Intentionati sa mai achizitionati actiuni pentru a va majora participatia?

Raspuns Ion Alexandru Tiriac: Absolut, da! Dupa parerea mea, la ora actuala sunt niste emitenti foarte interesanti pe Bursa.

Mai aveti si alte investitii pe Bursa? Care este valoarea estimativa a portofoliului si in ce companii ati mai investit?

Raspuns Ion Alexandru Tiriac: Da, mai am si alte investitii la Bursa dar valoarea si componenta portofoliului sunt private si nu pot raspunde la aceasta intrebare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO