ZF 24

Începeţi să tremuraţi din cauza banilor investiţi în criptomonede? Bitcoin a scăzut cu 12%, Ethereum cu 5% iar Ripple cu 30%. Coreea de Sud face cărţile

Începeţi să tremuraţi din cauza banilor investiţi...

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2018, 18:23 5253

Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel înregistrat de criptomonedă în ultima lună, după ce ministerul justiţiei din Coreea de Sud a reluat propunerea de a interzice tranzacţionarea de monede virtuale. Informaţia a generat panică printre utilizatori, deoarece Coreea de Sud este a treia cea mai mare piaţă de criptomonede din lume, potrivit Bloomberg.

Ministerul a încercat să liniştească astăzi situaţia, un purtător de cuvânt al preşedintelui Moon Jae-in spunând că propunerea face parte dintr-un pachet şi că nimic nu există nicio decizie finală. 

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Guvernul Coreei a dezvăluit, în data de 28 decembrie, mai multe posibile soluţii pentru a reglementa tranzacţionarea de criptomonede. Se vehiculează varianta de a permite continuarea tranzacţionării, dar sub stricta supraveghere a organelor legii.

Guvernele lumii oferă o atenţie din ce în ce mai sporită criptomonedelor, în timp ce valoarea acestora fluctuează mai mult ca niciodată. Coreea a jucat constant rolul de paradis speculativ pentru criptomonede, cele mai efervescente platforme de tranzacţionare fiind situate în jurul Seulului. Preţurile bitcoinului sunt întotdeauna mai ridicate în Coreea de Sud decât în Statele Unite.

Prim-ministrul ţării spune că monedele virtuale pot corupe tinerii coreeni, în timp ce guvernul a avertizat în luna decembrie că ar putea conduce investigaţii la casele de schimb pentru criptomonede. Totodată, ministerul de finanţe studiază o posibilă lege fiscală de reglementare pieţei de tranzacţionare.

„În ultimele luni guvernul coreean s-a exprimat foarte clar spunând că vrea să pună aceste activităţi speculative sub controlul legii”, spune Thomas Glucksmann, care conduce casa de tranzacţionare Gatecoin. „Nu este o mare surpriză”.

Bitcoin a scăzut cu 12% ajungând la 12.000 de dolari, înainte ca scăderea să se stabilizeze la 5%, potrivit Bloomberg. Ripple a scăzut cu 21% înainte de a rămâne la o scădere de 14%, în timp ce Ethereum a scăzut cu 5%.

De asemenea, au fsot relatări cu privire la guvernul Chinei, care descurajează minarea de criptomonede pe teritoriul ţării.

„Unii au interpretat aceste anunţuri înţelegând că China va opri total operaţiunile de minare”, spune Sophie Lu, analist Bloomberg pe sectorul de New Energy Finance China.

O serie de comentarii negative, provenite din partea investitorilor şi a guvernelor lumii, a scăzut valoarea tuturor criptomonedelor în această săptămână. Ripple, spre exemplu, este în scădere pentru a patra zi consecutivă.

Piaţa a fost afectată şi de comentariile lui Warren Buffett, care a spus că veniturile din criptomonede sunt trecătoare, potrivit lui Mati Greenspan, senior market analyst în cadrul firmei eToro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO