Indicele ROBOR stagnează joi la trei categorii de scadenţe, cel la 12 luni creşte uşor

11 oct 2018 Autor: Bianca Ciocotisan

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat joi la valoarea de miercuri, 3,17%, urmat de indicii la 6 şi 9 luni, în timp ce indicele la 12 luni a crescut uşor, arată datele transmise de BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a rămas la valoarea din ziua precedentă 3,43%. Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas şi el la valoarea de miercuri, 3,51%.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat uşor la 3,56%, de la 3,55% miercuri.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
ROBOR
, CREDITE
, BĂNCI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide