ZF 24

Industria auto americana, urmatoarea victima a crizei

Industria auto americana, urmatoarea victima a crizei
18.09.2008, 17:20 30

Desi sectorul financiar pare incurajat de actiunea concertata a Rezervei Federale americane (banca centrala) si a altor banci centrale importante, prin care acesta va primi infuzii de capital de aproape 247 miliarde dolari, industria auto a anuntat ca va avea nevoie, de asemenea, de imprumuturi de la stat pentru a se putea salva de la colaps, informeaza Reuters.

Desi sectorul auto a primit un pachet de imprumuturi de 25 miliarde dolari in acest an, pentru a trece mai usor peste cresterea pretului petrolului, adancirea crizei financiare si riscul caderii pietei auto din SUA ar putea necesita suplimentarea de fonduri din partea Congresului american.

Buzz Hargrove, fostul presedinte al sindicatului Canadian Auto Workers a declarat, in cadrul summitului Reuters Autos, ca producatorii auto nu pot supravietui in conditiile actuale.

Executivii Ford Motor si General Motors spus, de asemenea, ca, vor avea loc restructurari drastice, indiferent daca ajutoarele vor veni sau nu din partea guvernului american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO