ZF 24

Industria din România s-a prăbuşit în aprilie. Sectorul mobilei şi cel al modei au fost printre cele mai afectate

Industria din România s-a prăbuşit în aprilie....

Autor: Răzvan Botea

21.06.2020, 11:58 632

 Cristina Bâtlan, Musette: Bătălia cea mai mare a fost să rămânem în viaţă. În aprilie am trimis acasă 550 de oameni ♦ Dorel Simiz, Pandora Prod, producător de textile: Ne aşteptăm la o scădere de 20-30% a producţiei pe tot anul.

Industria a scăzut cu 36% în arpilie 2020 faţă de martie din acelaşi an, însă nu toate sectoarele au fost afectate în egală măsură. Dacă industria extractivă a scăzut cu circa 12%, industria prelucrătoare, care produce cel mai mult pentru export, a scăzut cu 41,5%. În dinamica an/an, producţia din industria prelucrătoare a fost lovită mai puternic: -45%.

Industria pieilor, încălţămintei şi blănurilor a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi ale producţiei în aprilie: -71% faţă de aprilie 2019. Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette, producător şi retailer de încălţăminte, spune că  în aprilie 2019 compania a trecut în şomaj tehnic toţi cei 550 de angajaţi şi vânzările au mai funcţionat doar în online, la o capacitate cuprinsă între 30 şi 35%. „Ţinând cont că noi am fost închişi, a fost o scădere dramatică. Am avut 550 de oameni acasă. Am fost complet închişi. Ne-am revenit cu o parte de activitate în online, însă la o capacitate între 30 şi 35% faţă de perioada anterioară“, a declarat Cristina Bâtlan pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO