ZF 24

Industria scapă de costuri de 750 de milioane de euro cu certificatele verzi. Plătesc în locul ei populaţia şi micii consumatori

Industria scapă de costuri de 750 de milioane de euro cu...

Autor: Roxana Petrescu

13.06.2014, 00:05 333
Scutirea parţială pe o periodă de zece ani a marilor consumatori indus­triali de la achiziţia certificatelor verzi pentru energia consumată va duce la creşterea facturilor pentru consu­matorii reglementaţi, populaţie sau IMM-uri, cu circa 1% anual, până în 2024. În schimb, Alro sau ArcelorMit­tal vor putea face economii de 750 de milioa­ne de euro, singurele obligaţii fiind să nu înregistreze datorii la bugetul de stat, să nu dea afară mai mult de 25% din angajaţii pe care-i au şi să facă investiţii în eficienţa energetică.

„Membrii Asociaţiei Marilor Con­su­ma­tori Industriali de Energie (ABIEC) salută decizia Guvernului Ro­mâ­­niei de implementare a măsurilor de re­ducere a impactului schemei de sprijin pentru energia regenerabilă“, au comunicat ieri reprezentanţii asociaţiei din care fac parte Alro Slatina, Arce­lorMittal România, Lafarge România, Tenaris şi Saint-Gobain.

 

În ce constau aceste măsuri?

Timp de zece ani de zile, circa 300 de mari consumatori de energie din România vor cumpăra doar parţial certificatele verzi pe care ar fi trebuit să le achiziţioneze, numărul fiind stabilit în funcţie de cât reprezintă costul energiei în producţia finală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO