ZF 24

Industriile farma, de audit, petrolieră şi bancară vor creşte turismul de afaceri cu 12% în 2020

Industriile farma, de audit, petrolieră şi bancară vor...

Autor: Răzvan Botea

30.01.2020, 00:00 107

Turismul de afaceri va creşte cu 12% în 2020, iar motorul principal pentru această creştere vor fi industriile farma, de audit, petrolieră şi şi bancară, potrivit unei analize a companiei GoTravel, firmă specializată pe turismul în scop de afaceri.

Hotelurile de 4 stele sunt cele preferate de turiştii în scopuri de business şi sunt localizate cel mai aproape de zona de interes. Durata medie a unei călătorii business este de trei zile, iar banii pe care îi încasează hotelurile pentru o nopate de cazare variază între 40 şi 67 de euro, potrivit analizei.

Cei mai mulţi turişti de business au fost înregistraţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Iaşi în 2019.  Principalul motiv al deplasărilor de afaceri îl reprezintă participarea la şedinţe, conferinţe, congrese sau traininguri, mai arată studiul.

Compania GoTravel a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 27 milioane de euro, iar pentru anul în curs estimează afaceri de 31 milioane de euro. Agenţia a fost fondată în 1991 şi are o filială şi în Republica Moldova. R

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO