ZF 24

ING revizuieste in scadere estimarile privind somajul in Romania, de la 10%, la 9,5%

09.02.2010, 16:02 30

ING Bank Romania a revizuit in scadere estimarile privind ratasomajului din acest an in Romania, de la 10,1%, la 9,5%.

"Rata somajului inregistrat s-a situat usor mai jos decat amanticipat in ianuarie, respectiv la 8,1% comparativ cu estimarea de8,3%, dar cea mai importanta evolutie este ca datele ajustatesezonier, calculate de noi, indica o aplatizare a ratei somajului.Anticipam majorari usoare ale acestui indicator pana la jumatateaanului. Inca mai anticipam ca rata somajului ajustata la factoriisezonieri va creste treptat in urmatoarele luni, dar se pare caritmul majorarii ar putea fi lent", a declarat, intr-un raport,senior economistul bancii, Nicolaie Chidesciuc.

"Daca datele ajustate sezonier confirma acest trend inurmatoarele patru - sase luni, atunci este posibil sa vedem ratasomajului in jurul nivelul de 8,5% pe parcursul primului semestrusi o majorare a indicatorului spre finele anului. Nivelul de 9% arputea fi depasit, dar o rata de 10% nu mai pare probabila", se maiarata in raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO