ZF 24

"Inghetarea" proiectelor de recrutare, cea mai intalnita strategie de HR la inceput de an

08.02.2009, 16:21 33

Majoritatea companiilor de pe piata au adoptat o strategie de "inghetare" a planurilor de recrutare si isi indreapta atentia catre angajatii deja existenti. In plus, daca in ultimii doi ani, candidatii, sau, mai bine zis, lipsa candidatilor specializati, era cea care impunea dinamica pietei, in aceasta perioada balanta incepe sa incline catre angajator.

"In ultima perioada, s-a observat o scadere a numarului de proiecte de recrutare si acest lucru nu numai in domeniile direct afectate de criza, ci si in domeniile conexe. Strategia cea mai des intalnita in acest moment in cadrul companiilor este aceea de a astepta, de a ingheta procesele de recrutare si de a incerca sa creeze echipe eficiente formate din angajatii deja existenti, care sa preia din activitati si responsabilitati", explica Alexandra Urseanu, account manager in cadrul Hart Human Resource Consulting, companie de consultanta in managementul carierei.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii care apare luni pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO