ZF 24

INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 18,4% la cinci luni

INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu...

Autor: Departamentul Economic

05.07.2016, 10:18 201

Creşterea a fost susţintă de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+26,5%), de produse nealimentare (+16,3%) şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%), a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică.

În luna mai, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 4,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.

Faţă de aceeaşi lună de anul trecut, afacerile au crescut cu 15,8% ca serie brută şi cu 15,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Evoluţia ascendentă s-a bazat pe creşterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+20,0%), vânzările de produse nealimentare (+14,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,1%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO