ZF 24

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 11% în luna iunie

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate...

Autor: Ştefan Stan

12.08.2016, 09:59 150

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 11% ca serie brută în luna iunie 2016, comparativ cu luna iunie 2015, în termeni nominali, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (+17,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+9,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+7,7%), activităţile de comunicaţii (+6,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,1%), potrivit unui anunţ al INS.

Ca serie ajustat sezonier, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut cu 9,4% în luna iunie 2016, comparativ cu luna iunie 2015.

 Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în întreprinderilor a crescut cu 5,4%, serie brută, în luna iunie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, ca urmare a creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,3%), activitǎţi de transport (+7,8%) şi la activităţi de comunicaţii (+0,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de  producţie  cinematografică,  video, programe de televiziune; difuzare şi  transmitere de programe (-10,4%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-7,9%).

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2016, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut pe ansamblu cu 0,9%.

În semestrul I 2016  comparativ cu semestrul I 2015, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 8,7%, datorită creşterilor înregistrate la transporturi (+14,0%), comunicaţii (+7,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,8%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+4,6%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 2,0%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO