ZF 24

Înscrierile la grădiniţă din cauza epidemiei COVID-19 se amână

Înscrierile la grădiniţă din cauza epidemiei COVID-19...

Autor: Monica Mihai

02.05.2020, 16:55 250

Prima etapă de înscriere la grădiniţă trebuia să înceapă în luna mai şi, potrivit Ministerului Educaţiei, înscrierile se vor putea face şi online. Părinţii vor depune dosarele la unităţile de învătământ respectând normele de distanţare socială.

Înscrierile la grădiniţă pentru anul 2020-2021 se amână din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Dacă în anii anteriori la această dată deja axista un calendar clar al înscrierilor, anul acesta părinţii încă nu au nicio veste de la Ministerul Educaţiei.

Prima etapă a înscrierilor în grădiniţe trebuia să înceapă în luna mai.

Ana locuieşte în Bucureşti şi are doi copii, un băieţel de 4 ani şi o fetiţă de doi ani. Are pregătite dosarele de înscrieri dar nu ştie încotro să o apuce cu ele.

„Amânarea înscrierilor la grădiniţă ne îngrijorează foarte mult. Toată lumea pe grupurile de socializare se întreabă cum vom proceda să îi înscriem pe copii, când? Oare mai prindem loc? Am doi copii si trebuie să mă gândesc şi la creşă şi la grădiniţă”, a povestit Ana pentru MEDIAFAX.

Maria are un băieţel care ar fi trebuit să înceapă grădiniţă din toamnă.

„Nu ştim nimic de la autorităţi, când vor începe aceste înscrieri. Cum vor fi ele? În mai deja trebuia să fie prima etapă de înscrieri, care acum nu mai are loc. Autorităţile nu au clarificat problema, iar eu sunt îngrijorată că nu vom mai prinde locuri”, a declarat Maria.

Calendarul trebuia anunţat de Ministerul Educaţiei şi adaptat în fiecare judeţ de către inspectoratele şcolare. Doar în Bucureşti ar trebui să fie înscrişi peste 20.000 de mii de copii.

„Momentan am amânat prima etapă de înscrieri la grădiniţe şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă după 15 mai. Vom afla de la minister când vor avea loc înscrierile”, a declarat Roxana Cercel purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Potrivit aceteia părinţii vor trebui să meargă să depună dosarele copiilor la unitătţile de învătăţământ.

„Vor merge părinţii să depună dosarele. Sunt mulţi care ne-au contactat deja şi ne-au întrebat ce se va întâmpla, însă nu ştim exact cum vor decurge lucrurile. Vom găsi o soluţie la înscrieri pentru a respecta normele de distanţare socială, vor veni părinţii cu măşti şi mănuşi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISMB pentru MEDIAFAX.

Înscrierile se vor putea face şi online, potrivit Ministerului Educaţiei dar încă nu a fost clarificat nici acesta aspect, cum şi când vor trimite părinţii dosarele celor mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO