ZF 24

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat amenzi de circa 150.000 de euro în luna decembrie, au suspendat activitatea a 11 unităţi şi au închis şase afaceri

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat amenzi de circa...

Autor: Roana Rotaru

28.12.2016, 14:39 142

Inspectorii sanitari veterinari au verificat în perioada sărbătorilor de iarnă aproape 5.000 de unităţi de producţie şi comercializare de produse alimentare, în urma cărora au aplicat amenzi de circa 150.000 de euro şi au confiscat peste 20 tone de produse alimentare neconforme.

„În perioada 5-22 decembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat 4.865 de unităţi de producţie şi comercializare de produse alimentare. Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenţionale, 11 unităţi au primit ordin de suspendare a activităţii, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activităţii”, se arată în comunicatul emis astăzi de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Verificările inspectorilor au vizat târguri de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, dar şi unităţi de vânzare cu amănuntul precum carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket sau supermarket, magazine alimentare dar şi altele.

Cea mai mică amendă, de 600 de lei, a fost aplicată unui comerciant pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a cărnii, iar cea mai mare amendă, de 25.760 lei a fost încasată de către o companie din Prahova pentru depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi neînregistrea bovinelor în Baza Naţională de Date, potrivit ANSVSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO