ZF 24

Instant Factoring se extinde pe piaţa din Spania. “Capitalul de start pe care îl alocăm este de 1,5 milioane euro”

Instant Factoring se extinde pe piaţa din Spania....

Autor: Roxana Rosu

20.05.2024, 14:18 378

Instant Factoring, fintech de micro-finanţare online a firmelor, se extinde pe piaţa din Spania, alocând un capital de start de 1,5 milioane euro, şi ţinteşte să atragă cel puţin 3 fonduri de investiţii locale în acţionariatul subsidiarei spaniole.

Suntem pregătiţi să oferim antreprenorilor spanioli aceleaşi servicii prompte, orientate către nevoile clienţilor, transparente, 100% digitale. Cred cu tărie că micile afaceri sunt extrem de importante în orice economie, dar ştiu şi că de multe ori uşile sunt închise pentru business-urile aflate la început de drum. Am pus umărul la treabă pentru a schimba acest lucru în România şi în Serbia şi am reuşit. Acum mergem în Spania cu obiectivul de a deveni un partener de încredere şi pentru afacerile de acolo”, a declarat Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator al Instant Factoring.

Un actor important care a ajutat la lansarea fintech-ului în Spania este Micro Europe, o companie de investiţii sociale  care a devenit acţionar Instant Factoring în martie 2023.

Fintechul român ţinteşte să atragă cel puţin 3 fonduri de investiţii în acţionariatul Instant Factoring Spain şi se află deja în discuţii avansate în acest sens, cu menţiunea că va deţine controlul majoritar al companiei. 

Capitalul de start pe care îl alocăm în Spania este de 1,5 milioane euro. Piaţa din Spania este de 33 de ori mai mare decât cea din România, deci avem în faţă un drum cel puţin interesant. Ne propunem să creştem progresiv în aşa fel încât să devenim o prezenţă consistentă şi să putem să ne consolidăm poziţia şi în Spania la fel cum am făcut-o în România şi Serbia”, a adăugat Cristian Ionescu. 

Instant Factoring a fost lansată în România în urmă cu 5 ani şi a înregistrat transferuri totale în conturile clientilor de peste 800 milioane lei. Anul trecut firma a finanţat peste 800 de clienţi, cu peste 250 mil.lei.

În ceea ce priveşte activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania şi-a dublat numărul de finanţări faţă de 2023. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24