ZF 24

Ce se întâmplă cu businessul din Suceava? Producătorul şi retailerul de încălţăminte Marelbo a închis temporar operaţiunile. “Avem 400.000 de perechi de pantofi şi sandale pe stoc pe care trebuie să le vindem”

Ce se întâmplă cu businessul din Suceava?...

Autor: Cristina Roşca

01.04.2020, 14:26 536

Marelbo, producător de încălţăminte din Suceava, ce are totodată şi o reţea de 60 de magazine proprii, a închis temporar operaţiunile pe fondul pandemiei actuale.

“Momentan singurul care funcţionează este magazinul online care are vânzări mulţumitoare. Restul, totul e închis. În mod normal, magazinul online vinde echivalentul a circa 20 de magazine fizice, însă şi acum nivelul este unul bun”, spune Aurel Bobu, cel care deţine alături de familia sa acest business. El nu oferă cifre exacte pentru vânzările actuale din online.

Antreprenorul spune că grupul Marelbo a luat decizia de a închide cele 60 de magazine fizice din toată ţara deoarece odată cu limitarea de către autorităţi a libertăţii de mişcare, traficul şi vânzările au scăzut puternic.
“Dacă oamenii nu mai ies din casă, ei nu mai vin nici în magazine. În acest context, am închis şi fabrica începând cu săptămâna trecută. Am tras cât am putut să funcţioneze în continuare, însă odată cu noile măsuri luate de autorităţi era nevoie de multe declaraţii şi dovezi pentru angajaţi, era o birocraţie foarte mare.”

Aurel Bobu spune însă că nu a închis din lipsă de activitate dat fiind că fabrica lucra la încălţămintea pentru sezonul de primăvară-vară. Pentru că în mod normal cererea era mare, compania subcontractase o firmă din Huşi care să ajute la producţie. Circa 90% din tot ce realizează grupul Marelbo merge către retailul propriu. De altfel, compania anunţase anterior că vrea să ajungă la 100 de magazine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO