ZF 24

Ce se întâmplă cu businessul din Suceava? Unilever a închis temporar fabrica de îngheţată Betty Ice. “Pentru a răspunde cererilor comerciale avem create stocuri suficiente şi vom asigura livrarea pe întreg teritoriul României”

Ce se întâmplă cu businessul din Suceava? Unilever a...

Autor: Cristina Roşca

01.04.2020, 16:55 689

Grupul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa a bunurilor de larg consum - atât din România cât şi de la nivel mondial, a închis temporar fabrica de îngheţată Betty Ice din Suceava.

“Având în vedere situaţia curentă din regiune, am luat decizia să închidem temporar fabrica Betty Ice din Suceava. Dorim să ne protejăm toţi angajaţii în aceste momente speciale şi suntem alături de ei în mod constant”, spune Ionuţ Ilie, general manager Betty Ice. Aici lucrează circa 200 de oameni, conform datelor ZF.

Unilever a preluat businessul Betty Ice de la antreprenorul Vasile Arme­nean la începutul lui 2018 în una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţă de la acel moment, estimată la circa 100 mil. euro. Unilever şi-a consolidat astfel prima poziţie în piaţa de îngheţată cu o cotă de piaţă de circa 30% conform celor mai recente date ZF. Uni­lever are în portofoliu, pe lângă bran­durile româneşti Napoca şi Betty Ice, o serie de mărci internaţionale im­portate şi distribuite în comerţul local.

Vom deschide fabrica imediat ce condiţiile o vor permite. Pentru a răspunde cererilor comerciale avem create stocuri suficiente şi vom asigura livrarea pe întreg teritoriul României în aceleaşi condiţii. Toate produsele Betty Ice vor continua să fie disponibile în piaţă”, a mai spus Ionuţ Ilie.

La îngheţată modelul de business este construit în aşa fel încât se lucrează cu stocuri pentru câteva luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO