ZF 24

Interes spaniol pentru terenuri agricole la Campia Turzii

16.04.2007, 13:47 27

Oameni de afaceri spanioli sunt interesati sa cumpere terenuri agricole in zona Campia-Turzii din judetul Cluj, urmand sa infiinteze aici culturi de capsuni si ferme agricole.

Directorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, astazi, ca o delegatie de oameni de afaceri spanioli, insotita de primarul Madridului, se va afla la Cluj la inceputul lunii mai pentru discutii cu autoritatile locale si judetene.

"Specialistii spanioli au facut deja analize de sol si au constatat ca este foarte bun pentru culturi agricole. Cred ca vor avea nevoie de cateva sute de hectare. Aceste achizitii si investitii vor duce la angajarea catorva mii de persoane, atat in zona constructiilor, cat si in agricultura", a afirmat Don.

Potrivit acestuia, oamenii de afaceri spanioli intentioneaza sa construiasca si sere, dar si un sistem modern de irigatii pentru culturi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO