ZF 24

Internet Corp, vanduta dupa un an de negocieri

10.11.2009, 22:01 548

Negocierile pentru vanzarea unui pachet de actiuni din firma demedia Internet Corp, care detine mai multe site-uri de stiri, dindomeniul financiar si pentru femei, au inceput in urma cu un an sis-au purtat cu patru -cinci parti interesate.

In final, fondul de investitii 3TS Cisco Growth a preluat 25% dinactiuni pentru circa 2 mil. euro, potrivit unor surse dinpiata.

3TS Cisco Growth mai detine un pachet minoritar de actiuni incadrul producatorului de software Gecad. 3TS mai detine actiuniprin intermediul altor fonduri pe care le administreaza laoperatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea,unde este in negocieri pentru un exit, dar si la firma desalubritate Romprest.
Internet Corp detine mai multe site-uri media printre carewall-street.ro, 9am.ro si kudika.ro si este controlata de oameniide afaceri Liviu Dumitrascu, Daniel Tataru si Mihai Seceleanu, carevor incasa procente egale in urma tranzactiei.

"Actionarii au vandut pentru o dezvoltare mai rapida si maiagresiva a afacerii", au spus surse din piata care au dorit sa-sipastreze anonimatul.
Firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 mil. euro si 51de angajati. Doi dintre actionari, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatarau vandut 30% din actiunile site-ului de recrutare eJobs pentru 4,2mil. euro catre fondul de investitii Tiger Global Management in2007.
Consultantii vanzatorilor au fost casa de investitii CapitalPartners, si firma de avocatura Pacuraru & Asociatii, in timpce de partea cumparatorului a stat RTPR Allen & Overy.

Piata locala de fuziuni si achizitii (M&A) a fost practicinghetata anul acesta. Recent, o alta tranzactie supriza a fostvanzarea site-ului de anunturi auto autovit.ro, care a fostcumparata de gigantul Naspers, una dintre cele mai mari companiimedia din lume pentru 4,7 mil. euro. In urma acestei tranzactiipatru romani au incasat peste un milion de euro fiecare: CornelParvu, Florea Parvu, Florian Nila si Irina Nila. O alta tranzactiedin piata online de anul acesta a fost preluarea de catre AsesoftDistribution a 51% din actiunile retailerului online eMag, pentrusuma de 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO