ZF 24

INTERVIU. François Bloch, BRD: Creditarea va continua, dar vom vedea în ce ritm, în funcţie de strategia de business, de apetitul la risc al fiecărei bănci şi de cerere. „Băncile pot finanţa economia în mare măsură, fireşte, nu cu orice preţ şi în orice condiţii, ci în limitele unor standarde normale. BRD a continuat finanţarea.“

François Bloch, CEO al BRD-SocGen

Este puţin probabil ca băncile, care sunt atât de conectate la economie, să fie, ca prin minune, ocolite de efectele acestei crize. Să nu ne păcălim - băncile vor fi printre actorii economici afectaţi în perioada următoare.

François Bloch, CEO al BRD-SocGen Este puţin probabil ca băncile, care sunt atât de conectate la economie, să fie, ca prin minune, ocolite de efectele acestei crize. Să nu ne păcălim - băncile vor fi printre actorii economici afectaţi în perioada următoare.

Autor: Claudia Medrega

04.05.2020, 19:10 237

Băncile se adaptează noilor con­di­ţii determinate de criza co­ro­na­virusului, iar creditarea va continua, însă rămâne de văzut în ce ritm, în funcţie de stra­tegia de business, de ape­titul la risc al fiecărei bănci şi, desigur, de ce­rere, afirmă François Bloch, CEO al BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa locală.

Spre deosebire de situaţia din 2008-2009, acum lichiditatea este abundentă în piaţă.

„Băncile pot finanţa economia în mare măsură, fireşte, nu cu orice preţ şi în orice con­diţii, ci în limitele unor standarde norma­le. BRD a continuat finanţarea, iar cifrele la primul trimestru o dovedesc. Programele gu­ver­namentale de garanţii, cum este IMM Invest, la care BRD participă, sunt foarte utile în aceste condiţii, şi ele pot acoperi o parte din cererea eligibilă“, a declarat şeful BRD-SocGen într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO