ZF 24

Invatamant gratuit sau low-cost la universitatile din strainatate: Vedeti aici care sunt cele mai accesibile oferte pentru studentii romani

Invatamant gratuit sau low-cost la universitatile din strainatate: Vedeti aici care sunt cele mai accesibile oferte pentru studentii romani
07.03.2010, 17:56 1254

Invatamant gratuit in Danemarca, credite de la guvernul britanicpentru studentii straini sau burse oferite deuniversitatile franceze sau germane sunt cateva din cele maicunoscute oferte educationale cu care vin universitatile straine inRomania.

Peste 90 de universitati straine vor participa inaceasta luna la targurile educationale Romanian InternationalUniversity Fair (RIUF) si Romanian International Master& MBAExhibition (RIMME), doua evenimente organizate anual de grupulEducativa.

Studentii care vor sa-si continue studiile in Danemarca nu trebuiesa plateasca nicio taxa de scolarizare, intrucat statul danezsuporta un cost anual de aproximativ 10.000 de euro pentrustudentii care provin din statele membre UE. Costul vietii inDanemarca este de aproximativ 600- 700 de euro pe luna, inconditiile in care un student poate castiga un salariu cuprinsintre 700 si 900 de euro pe luna pentru un job part time.

In Marea Britanie, studentii straini pot sa obtina un imprumutspecial pe care il acorda guvernul britanic celor care provin dinstatele UE, cu conditia unor rezultate scolare bune pe parcursulstudiilor. De asemenea, dupa absolvire, studentii care au obtinutimprumutul trebuie sa ramburseze esalonat banii si sa castige minim1.600 de euro pe luna.
In state precum Franta sau Germania, studentii romani pot aplica laprogramele de burse oferite de universitati, de ONG-uri sau deagentii guvernamentale.

Printre universitatile care vor veni la cele doua evenimente senumara Stanford University si Yale University (SUA), LondonMetropolitan University, University of Essex, University of Kent(Marea Britanie), INSEAD, Reims Management School si Universited'Orleans (Franta), Tilburg University si University of Groningen(Olanda) sau Ecole Hoteliere de Lausanne si "Cesar Ritz" CollegesSwitzerland (Elvetia).

  • RIMME, evenimentul dedicat absolventilor de facultate, va avealoc pe 11 martie in Bucuresti, la Hotel Intercontinental.
  • RIUF, targul dedicat elevilor de liceu si studentilorinteresati de accesul sau transferul la programe de studiiuniversitare, va avea loc in acest an in perioada 13 - 14 martie inBucuresti (la Sala Palatului), pe 16 martie la Timisoara (HotelTimisoara) si pe 18 martie la Iasi (Hotel Unirea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO