ZF 24

Investitori chinezii caută oportunităţi de afaceri în auto şi IT la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

20.05.2013, 16:18 328

O delegaţie economică din Republica Populară Chineză, provincia Shandong, se află în vizită în judeţul Cluj pentru încheierea unor parteneriate şi identificarea unor oportunităţi de investiţii, în domenii precum industria construcţiilor de maşini, producţia de autovehicule, componente auto, maşini-unelte şi echipamente agricole, componente electronice şi sectorul IT, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Cluj.

Investitorii chinezi s-au întâlnit astăzi cu prefectul Gheorghe Vuşcan, cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din judeţul Cluj, ai mediului academic şi cel de afaceri clujean.

Delegaţia din China a vizitat parcul industrial Tetarom III, dar şi combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii, intrat în insolvenţă în luna aprilie, care şi-a reluat de astăzi activitatea de producţie.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii, controlat în prezent de compania Invest Nikarom din Bucureşti, a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi de 18,8 mil. lei, în scădere cu 17,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri s-a prăbuşit la 5,2 mil. lei, de la 81,6 mil. lei.

Luna trecută, la Cluj a fost prezentă o altă delegaţie din China, reprezentanţii companiei China Gezhouba Corporation, care şi-au manifestat interesul pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, judeţul Cluj, investiţie estimată la aproximativ 2 mld. euro, însă până în momentul de faţă nu a fost luată nici o decizie în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO