ZF 24

Ioan Nani, Antibiotice Iaşi: Cifra de afaceri pe pieţele externe se va dubla în perioada 2016-2020

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi: În 2014 vom demara livrarea a două produse cardiovasculare în Federaţia Rusă. Tot anul acesta vom începe livrările pe piaţa Franţei.

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi: În 2014 vom demara livrarea a două produse cardiovasculare în Federaţia Rusă. Tot anul acesta vom începe livrările pe piaţa Franţei.

Autor: Ioana David

16.01.2014, 00:08 303

Producătorul de me­dicamente Anti­bio­tice Iaşi, deţinut de Ministerul Sănă­tăţii, ar putea în­registra anul acesta o creştere de două cifre (peste 10%) a exportului pe fondul in­trării pe noi pieţe. Compania este unul dintre marii exportatori de pastile ai României, li­vrările sale externe atingând 26,9 mil. dolari în 2013, în creştere cu 34% faţă de 2012, când cifra de afaceri realizată la extern era de 20,07 mil. dolari.

„Antibiotice este prezentă pe 60 de pieţe externe. Cele mai mari pieţe externe sunt SUA, Africa de Nord, Europa, Rusia – CSI şi Orien­tul Mijlociu. (…) Creşterea (de anul trecut – n.red.) a fost determinată atât de evoluţia pozitivă a exportului de Nista­tină (substanţă activă ce intră în com­po­nenţa unor altor produse – n. red.), pentru care Antibiotice a devenit lider mon­dial, dar mai ales de o dez­voltare semni­ficativă a ex­portului de forme farma­ceutice finite“, a spus Ioan Nani, direc­torul general al Antibiotice.

Compania din Iaşi este prezentă de mult timp pe pieţele externe, în anii ’80 spre exemplu ex­portând 50% din producţie (substanţe active). În SUA a intrat în 2002 după ce a primit apro­bările pentru a exporta Nistatină pe această piaţă, iar din 2011 a început să exporte produse finite (peni­ciline). În 2013, exporturile au repre­zen­tat aproximativ 30% din cifra de afaceri totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO