ZF 24

Ioan Tecar îi aşteaptă încă pe suedezii de la Zewa să-i cumpere fabrica de hârtie. „Investiţiile lor ar putea ajunge la 120 mil. euro“

Ioan Tecar îi aşteaptă încă pe suedezii de la Zewa...

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2013, 00:07 257
Gigantul suedez care deţine brandul Zewa se află în negocieri pentru a cumpăra fabrica de hârtie Pehart Tec construită lângă Sebeş de Ioan Tecar şi ar putea plusa cu investiţii de 120 de milioane de euro în Sebeş, potrivit antreprenorului român. Suedezii nu comentează informaţia, dar spun că „va exista o conferinţă de presă la momentul oportun“.
 
„Toate aspectele privind achiziţia Pehart Tec de către grupul SCA au fost discutate între părţi şi a rămas doar semnarea contrac­tului. Acest lucru a fost întârziat însă de problemele legate de achiziţionarea de la primăria Sebeş a unui teren de 3,6 hectare, unde cei de la SCA intenţionează extinderea Pehart Tec şi realizarea platformei logistice“, a declarat pentru ZF Tran­sil­vania Ioan Tecar, pro­prie­tarul gru­pului MG-Tec, din care face parte în prezent şi pro­ducătorul de hârtie Pehart Tec.
 
Antreprenorul român deţine 71,25% din acţiunile fabricii care produce hârtie igie­nică şi şerveţele Pufina, BERD controlează 25% din acţiuni şi compania Metalicplas Impex (controlată la rândul ei de Tecar) deţine 3,75% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO