Iohannis este în centrul unei fotografii, alături de liderii Europei, a principalului subiect de pe Bloomberg: Urmările summitului de la Salzburg vor fi resimţite pentru mult timp

21 sep 2018 Autor: Alex Ciutacu

Preşedintele Klaus Iohannis este în centrul unei fotografii publicate de Bloomberg de la ieşirea de după summit-ul desfăşurat la Salzburg de Consiliul European.

Unul dintre cele mai „ferbinţi” subiecte ale reuniunii a fost reprezentat de tema Brexitului şi de negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE, care au stârnit controverse.

Iohannis a discutat miercuri la Salzburg în faţa liderilor europeni despre importanţa combaterii ştirilor false prin acţiuni la niveul UE.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat în perioada 19-20 septembrie a.c., la reuniunea informală a Consiliului European, desfăşurată la Salzburg. Agenda reuniunii a cuprins următoarele subiecte: problematica migraţiei, în continuarea deciziilor formulate pe această temă la Consiliul European din iunie 2018, securitatea internă a Uniunii Europene şi aspecte privind relaţiile externe ale Uniunii Europene. De asemenea, Prim-ministrul Theresa May a informat asupra poziţiei Marii Britanii referitoare la evoluţiile în negocierile privind retragerea acesteia din Uniunea Europeană, context în care membrii Consiliului European au avut o discuţie (în format UE 27) asupra acestui proces şi a elementelor ulterioare de calendar”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

 

 
Cuvinte cheie:
consiliu
, consiliu european
, salzburg
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide