ZF 24

Ion Sturza: La inceputul anului 2010 incepe shoppingul adevarat

01.10.2009, 09:46 26

Ion Sturza, fost director general adjunct al grupului petrolierRompetrol, a creat un fond de investitii, Greenlight Invest, princare intentioneaza sa se implice in mai multe domenii, inclusiv inRomania. Sturza spune ca adevarata vanatoare de active va incepe inprimele luni ale 2010.

"Ma intereseaza toate domeniile, mai putin segmentul de marfuriaccizate. Cel mai bun moment pentru achizitii va fiianuarie-februarie anul viitor. Atunci vor fi cele mai maripresiuni din partea bancilor in ceea ce priveste recuperareabanilor acordati pe credite pentru ca trebuie sa-si facaprovizioanele. Atunci va incepe shoppingul adevarat si vor apareamulte oportunitati pe segmentul imobiliar, retail si nu numai", aprecizat Sturza.

Fostul premier al Republicii Moldova spune ca va pune 30 demilioane de euro in acest fond in prima faza, din fonduri proprii,urmand sa atraga si alte finantari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO