ZF 24

iPhone 6 costă de la 500 de euro în sus la operatorii locali

iPhone 6 intră pe piaţa locală cu un preţ cu până la 200 de euro mai mare faţă de unul din principalii săi rivali, Samsung Galaxy S5

iPhone 6 intră pe piaţa locală cu un preţ cu până la 200 de euro mai mare faţă de unul din principalii săi rivali, Samsung Galaxy S5

Autor: Adrian Seceleanu

27.10.2014, 00:04 4509

Noul smartphone Apple iPhone 6, care va fi disponibil oficial la vânzare din această săptămână pe piaţa locală, va costa de la 500 de euro în sus chiar şi cu abonamente cu un tarif lunar de 19-21 de euro pe o perioadă de doi ani de zile, arată datele publicate de Orange, Telekom şi Vodafone, care au început să accepte precomenzi pentru telefon din 24 octombrie.

Pentru modelul iPhone 6 Plus, cu un ecran mai mare, preţurile sunt cu aproximativ 100 de euro mai mari în raport cu iPhone 6.

Luând în calcul abonamente cu tarife asemă­nă­toare, valabile timp de doi ani de zile, o comparaţie între preţurile pentru iPhone 6 ale Orange, Telekom şi Voda­fone arată că grupul T are cele mai agresive oferte.

Utilizatorii ţin însă cont şi de alţi factori când aleg de unde să îşi cumpere telefoanele, de la viteza şi acoperirea internetului mobil până la pachetele de apeluri şi SMS-uri şi serviciile adiţionale incluse.

Cei trei operatori vând anual câteva zeci de mii de iPhone-uri împreună cu un abonament de voce şi date.

Modelul iPhone 6 intră pe piaţa locală cu un preţ cu până la 200 de euro mai mare faţă de unul din principalii săi rivali, Samsung Galaxy S5, arată preţurile practicate de operatori pentru abonamente de 19-21 de euro. Spre exemplu, Orange şi Vodafone cer pentru un S5 cu 184 respectiv 190 de euro mai puţin decât pentru un iPhone, în timp ce Telekom are un tarif cu doar 67 de euro mai mic pentru terminalul companiei sud-coreene. În primele nouă luni de zile în România s-au vândut circa 1,5 milioane de smart­phone-uri, iar un alt milion de telefoane ar putea fi comercializate în ultimul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO