ZF 24

IQOS de la Philip Morris a obţinut undă verde de la FDA din SUA pentru a se promova ca produs cu expunere redusă la substanţe chimice dăunătoare

IQOS de la Philip Morris a obţinut undă verde de la FDA...

Autor: Ziarul Financiar

08.07.2020, 15:28 4586

Guvernul american a autorizat promovarea „sistemului de încălzire a tutunului IQOS” drept produse de tutun cu risc modificat (MRTP), potrivit unui anunţ al FDA, autoritatea competentă din SUA. 

Aceasta marchează al doilea set de produse care au fost autorizate ca MRTP şi primele produse din tutun care primesc dreptul de comercializare şi promovare interstatală, atribuibil atunci când autoritatea competentă consideră că acesta aduce un beneficiu sănătăţii populaţiei.

Obţinerea autorizaţiei pentru aceste produse obligă compania să monitorizeze evoluţia în timp a vânzărilor şi efectele asupra populaţiei, precum şi să facă studii pentru a stabili dacă produsul continuă să fie conform şi să evalueze potenţialul de creştere a utilizării în rândul tinerilor.

”Prin intermediul procesului de obţinere a autorizaţiei, FDA îşi propune să se asigure că informaţiile pe care le primesc consumatorii cu privire la riscul redus sau la expunerea redusă la utilizarea unui produs pe bază de tutun sunt susţinute de dovezi ştiinţifice clare, uşor de înţeles”, a declarat Mitch Zeller, directorul Centrului pentru produse din tutun de la FDA. „Datele transmise de companie arată cum comercializarea acestor produse, marketate alături de informaţiile autorizate, ar putea ajuta fumătorii adulţi dependenţi să facă tranziţia de la ţigările normale şi să reducă expunerea la substanţe chimice dăunătoare. FDA va monitoriza îndeaproape modul în care IQOS este utilizat de consumatori pentru a determina dacă aceste produse îndeplinesc criteriile şi nu generează o utilizare crescută în rândul populaţiei tinere", a adăugat el. 

Sistemul de încălzire a tutunului IQOS include dispozitivul electronic IQOS care generează un aerosol conţinând nicotină prin încălzirea beţişoarelor umplute cu tutun învelite în hârtie, în mod special Marlboro Heatsticks, Marlboro Smooth Menthol Heatsticks şi Marlboro Fresh Menthol Heatsticks. FDA a autorizat anterior comercializarea acestor produse. 

Sistemul IQOS încălzeşte tutunul, dar nu îl arde. Aceasta reduce semnificativ producţia de substanţe chimice dăunătoare sau cu potenţial dăunător. 

Studiile ştiinţifice arată că trecerea completă de la ţigările convenţionale la sistemul IQOS reduce semnificativ expunerea la substanţe chimice dăunătoare. 

În urma deciziei FDA, Philip Morris este obligată să efectueze sondaje şi studii de piaţă pentru a determina impactul acestor produse asupra percepţiei, comportamentului şi sănătăţii consumatorilor şi să permită FDA să revizuiască factorii pe baza cărora a fost acordată licenţa. Printre cerinţe se numără şi un studiu riguros asupra toxicităţii produselor, pentru a ajuta la prevenirea efectelor adverse potenţiale la utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO