ZF 24

iQuest deschide un centru de dezvoltare software la Craiova şi angajează 40 de oameni

iQuest deschide un centru de dezvoltare software la...

Autor: Laurentiu Cotu

31.01.2013, 12:59 1226
 

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii customizate de software iQuest deschide un nou centru, în Craiova, unde intenţionează să angajeze 40 de oameni până la finalul acestui an. Noul sediu va fi situat în centrul oraşului, în ansamblul de birouri Continental Business Center. Compania caută atât persoane cu experienţă în domeniul dezvoltării software, dar şi absolvenţi de facultate. iQuest a ajuns pe piaţa locală la patru centre de dezvoltare software, în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, respectiv Craiova, şi la un număr total de peste 450 de angajaţi.

 

‘’Craiova este un centru universitar important din ţară, în care specializările IT joacă un rol strategic. Numărul mare de absolvenţi, cât şi calitatea acestora ne-au determinat să realizăm această investiţie. Pe lângă aceste avantaje, se adaugă şi prezenţa unui mediu de business competitiv şi stabil, precum şi existenţa unui aeroport internaţional”, a declarat Cornelius Brody, fondator şi CEO al grupului iQuest.

Compania spune că derulează în prezent un parteneriat cu universitatea din Craiova, iar pe parcusul întregului an iQuest va desfăşura programe destinate studenţilor şi absolvenţilor, precum iQuest University, sau programe de internship pe perioada verii.

Pentru biroul din Craiova, iQuest caută oameni specializaţi în tehnologiile Java, .NET şi SharePoint, dezvoltatori web şi de aplicaţii mobile, testeri software şi web design-eri, specialişti în baze de date şi business intelligence.

Biroul din Craiova, la fel ca restul centrelor de dezvoltare iQuest de pe piaţa locală, va furniza servicii şi soluţii software pentru industriile life sciences, servicii financiare, telecomunicaţii, logistică şi media. În prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienţi din Europa de Vest, cu precădere din Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările Scandinave. În plus, atunci când sunt identificate oportunităţi concrete pentru piaţa locală, echipa iQuest din Craiova se va implica şi în proiecte autohtone de dezvoltare software, conform reprezentanţilor companiei.

iQuest are pe piaţa locală centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, plus noul birou din Craiova, sediul central la Frankfurt am Main, Germania şi birouri de consultanţă în Bucureşti, Göteborg, Budapesta şi Palo Alto (USA). Echipa iQuest numără peste 450 de angajaţi şi oferă soluţii şi servicii customizate de software pentru companii din industriile telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, logistică şi media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO