ZF 24

Isărescu a întărit leul cu 3 bani într-o singură zi. Moneda naţională s-a apreciat pentru a şasea şedinţă consecutivă în faţa euro

Isărescu a întărit leul cu 3 bani într-o singură zi....

Autor: Ciprian Botea

04.02.2014, 13:20 2124

BNR a publicat astăzi un curs oficial de 4,4589 lei/euro, cu 3,5 bani sub nivelul din ziua precedentă, aceasta fiind a şasea şedinţă consecutivă de apreciere a leului, contrar tendinţei din regiune.

Leul s-a apreciat cu 1,8% în ultima săptămână, după ce la sfârşitul lunii ianuarie  cursul urcase la 4,54 lei/euro pe fondul unor tensiuni apărute pe pieţele emergente.

Analiştii consideră că evoluţia leului din ultimele zile a fost susţinută de intervenţiile pe piaţa valutară ale băncii centrale, care ar fi cheltuit până la un miliard de euro din rezerva valutară.

Intervenţiile pe piaţa valutară ale băncii centrale au avut însă un cost, respectiv creşterea dobânzilor interbancare. Indicatorul Robor la 3 luni, folosit ca reper de preţ pentru creditele în lei, a crescut la sfârşitul săptămânii trecute, în numai două şedinţe, de la 1,9% pe an la 3,5% pe an.

Şi dolarul american a pierdut teren astăzi, cursul oficial fiind stabilit la 3,2984 lei/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO