ZF 24

Isarescu: Intrebarea este ce se va ajusta mai intai: consumul sau investitiile?

21.11.2008, 10:00 22

"Intrebarea este ce se va ajusta mai intai, consumul sau investitiile. Ne permitem optiunea de a cumpara in continuare masini fara a mai avea bani pentru infrastructura? As spune in gluma ca tot ce vom avea va fi monoxid de carbon", a spus Isarescu in cadrul "Galei ZF 10 ani", citat de Mediafax.

Conform Guvernatorului, economia va suferi o perioada de ajustare dupa cresterea puternica inregistrata in ultimii ani. Isarescu a declarat ca ratingurile date de agentii au venit intr-un moment neprielnic, marcat de un an al alegerilor: "Trebuie amintit ca celelalte tari care au reusit sa-si pastreze ratingurile au avut norocul sa nu fie intr-un an electoral". Acesta a mentionat ca este impropriu sa se vorbeasca in acest moment de cresteri ale salariilor cu 50%. "Daca nu ne dam seama singuri, vin agentiile de rating sa ne atraga atentia. Cresterile salariale nu vor insemna o crestere a nivelului de trai, chiar se vor risipi si vor eroda si din castigurile din anii precedenti". Despre declaratiile guvernatorului Mugur Isarescu cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO