ZF 24

Isarescu: Nu ne permitem sa relaxam nici politica fiscala si cea monetara

25.05.2007, 13:14 10

Romania nu isi poate permite sa relaxeze nici politica fiscala si nici pe cea monetara, dar Banca Nationala a Romaniei (BNR) va continua sa normalizeze conditiile monetare, pentru a le alinia celor din alte state ale Uniunii Europene, a declarat, astazi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la un seminar pe teme economice.

"Nu pot sa va spun ce va face Consiliul de Administratie (al BNR - n. red), dar in nume personal cred in aceasta filosofie a dozajului extrem de intelept", a afirmat Isarescu.

Guvernatorul a spus bancherilor prezenti ca, atunci cand BNR promite normalizarea conditiilor de piata, limbajul nu este unul "dual", iar banca centrala este preocupata de reducerea rezervelor minime obligatorii.

In acelasi timp, economia este ajutata de intrarea Romaniei in clubul tarilor membre ale Uniunii Europene, ceea ce aduce credibilitate, un rating bun si investitii straine ridicate, a evidentiat Isarescu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO