ZF 24

Islandezii refuza sa achite datoriile bancii IceSave fata de clientii britanici si olandezi

03.01.2010, 14:25 24

Aproape un sfert din islandezii cu drept de vot a semnat opetitie prin care acestia cer presedintelui sa se foloseasca dedreptul de veto in privinta unei hotarari de inapoiere a 5 miliardede dolari catre clientii britanici si olandezi ai bancilorislandeze care au intrat in faliment, informeaza Reuters.

Prin petitia semnata de cetatenii islandezi s-a cerutpresedintelui Olaf Ragnar Grimsson sa ceara un referendum inlegatura cu folosirea banilor contribuabililor pentru a platigreselile facute de bancheri.

La inceputul acestei saptamani, Parlamentul a aprobat o hotarareprin care clientilor britanici si olandezi li se ramburseaza baniidepusi la banca "Icesave", care promitea dobanzi uriase incomparatie cu celelalte banci.

Pana acum, presedintele nu si-a dat acordul pentru aceastahotarare, 56.089 islandezi, care reprezinta 23% din electoratulIslandei, semnand petitia prin care cere presedintelui sa se opunahotararii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO