ZF 24

Iulia Iana, Director de Marketing, HILS Development: 90% din materialele folosite pe şantiere provin de la producători locali, ceea ce ajută şi la partea de protecţie a mediului. Alegem furnizori aliniaţi al normele ESG

ZF ESG Summit 2025

Iulia Iana, Director de Marketing, HILS Development: 90%...

Autor: Roxana Rosu

19.05.2025, 12:57 114

Circa 90% din materialele folosite pe şantierele HILS vin de la producători locali, element care acoperă şi zona de protecţie a mediului, a declarat Iulia Iana, Director de Marketing, HILS Development în cadrul conferinţei ZF ESG Summit 2025.

”Betonul vine de la maxim 10 km. Utilajele sunt preponderent hibride sau electrice. Materialele folosite în apartamente sunt de la furnizori aliniaţi lal normele ESG. Aşa asigurăm un mediu mai curat şi mai sănătos.Când construim ţinem cont de principiile ESG şi asta se va întoarce în comunitate. Pe lângă protecţia mediului, avem grijă la impactul carbonului până la programele sociale şi de bună guvernanţă. Modul în care construim va defini calitatea vieţii celor care vor locui acolo”

Proiectele HILS sunt poziţionate lângă transport în comun, mai ales metrou, dar şi lângă zone cu facilităţi, pentru a putea locui şi munci lângă casă.

Ce a mai declarat Iulia Iana: 

►Ne concentrăm şi pe regenerările urbane. În zona Republica avem 18 hectare intr-un proiect mixt- use, pentru a reda oraşului zone abandonate. Noi ne implicăm şi ca administratori ai proiectelor rezidenţiale

►30% din vânzări vin de la clienţi mai vechi.

►90% din materialele de pe şantiere vin de la producători locali. Susţii şi zona de protecţie a mediului, când nu aduci materiale din import. Betonul vine de la maxim 10 km. Utilajele sunt preponderent hibride sau electrice. Materialele folosite în apartamente sunt de la furnizori aliniaţi la normele ESG. Aşa asigurăm un mediu mai curat şi mai sănătos.

►Când construieşti un produs la anumite standarde se ridică puţin şi preţul. La Green Homes, investiţia este cu 3 mil euro mai sus decât în mod normal. Pentru că folosim anumite vopseluri, avem locuri de joacă din lemn, faţadă ventilată, vom avea panouri fotovoltaice şi refolosim apa pluvială pentru irigaţii. Dar vedem un apetit mare al clienţilor pentru astfel de standarde. Ei realizează că un apartament verde oferă şi confort, dar şi o scădere a cheltuielilor cu circa 300 euro. Plus valoarea de revânzare e mai mare.

►Refolosim betonul, iar plasticul de la ambalaje, sacii de hârtie, paleţii sunt preluaţi de reciclatori. Lucrăm şi cu firme specializate pentru reciclare. Sunt 2 firme foarte mari cu care colaborăm, care iau materialele de pe şantiere şi le duc la reciclatori.   

►Noi avem 4 piloni in ESG: mediu şi sănătate, educaţie, solidaritate socială şi strategie în business. Avem programe sociale pentru comunităţi defavorizate, lansăm un program de cyber securiy în şcoli.

►ESG nu e o destinaţie, ci o călătorie în care trebuie să ne îmbarcăm toţi. Clientul trebuie să fie în mijlocul filozofiei noastre. Pe rezidenţial sunt parteneriate cu băncile pentru a acorda credite cu dobânzi mai mici când e vorba de apartamente verzi

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels