ZF 24

Iulian Trandafir, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: Dacă nu ar fi fost epidemia am fi văzut mai multe achiziţii în retailul farma, acum cred că este o încetinire

Iulian Trandafir: Acum este un joc al stocurilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată.

Iulian Trandafir: Acum este un joc al stocurilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată.

Autor: Georgiana Mihalache

13.05.2020, 17:45 175

Retailul farmaceutic a fost una dintre cele mai dinamice industrii din sănătate din perspectiva achiziţiilor. În ultimii ani, marile reţele de farmacii au achiziţionat jucători mai mici pentru a se consolida pe o piaţă de aproape 20 mld. lei.

Efervescenţa din piaţa farmaciilor dată de achiziţiile marilor lanţuri în încercarea de a se consolida a fost mai lentă în ultima perioadă pe fondul pandemiei care a schimbat priorităţile în rândul jucătorilor din piaţă, susţine Iulian Trandafir, preşedintele Aso­ciaţiei Distribui­torilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR), într-un interviu pentru ZF. El este şi CEO al Alliance Health­care, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România.

„Piaţa românească este într-un proces accelerat de consolidare. Mă aştept să existe achiziţii şi anul acesta, există, dar în acest moment oamenii sunt concentraţi pentru a re­echi­libra afacerile în contextul actual. Este greu de spus în acest moment despre consolidarea pieţei. Acum este un joc al sto­curilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată, bine­înţe­les fără să lase deoparte exteriorul“, a spus Iulian Trandafir.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO