ZF 24

Jim Ratcliffe, miliardarul englez din spatele INEOS, vrea să cumpere celebrul club de fotbal Manchester United, în joc fiind 5 mld. dolari

Jim Ratcliffe, miliardarul englez din spatele INEOS, vrea...

Autor: Andrei Şerbănescu

18.01.2023, 11:39 240

INEOS, compania lui Jim Ratcliffe, a intrat oficial în procesul de licitaţie pentru a cumpăra clubul de fotbal Manchester United din Premier League, a declarat marţi un purtător de cuvânt al firmei de produse chimice, potrivit Reuters.

Familia Glazer, proprietara echipei Manchester United, a declarat în noiembrie că a început să analizeze opţiunile rămase pentru echipa engleză, inclusiv posibilitatea unor noi investiţii sau o potenţială vânzare, la 17 ani după achiziţia clubului de pe Old Trafford.

În august, miliardarul britanic Ratcliffe, un fan de lungă durată al clubului, şi-a exprimat interesul de a cumpăra United.

„Pot confirma că am intrat oficial în procesul de licitaţie", a declarat marţi un purtător de cuvânt al INEOS.

Cotidianul The Times, care a relatat prima dată ştirea, a declarat că ofertele formale ar trebui să înceapă luna viitoare, iar United ar putea schimba proprietarul până la finalul sezonului.

INEOS este implicată de mult timp în sport, compania acţionând ca partener principal al Mercedes, de opt ori campioană de Formula 1, deţinând echipa de ciclism INEOS Grenadiers şi fiind partener de performanţă al echipei de rugby din Noua Zeelandă.

Interesul companiei în procesul de vânzare a clubului United vine după ce, în 2019, grupul a cumpărat şi echipa franceză Nice din Ligue 1.

Rivalii lui United, Liverpool, caută de asemenea să atragă investiţii, după ce preşedintele Tom Werner a declarat în noiembrie că proprietarii lor, Fenway Sports Group (FSG), analizează posibilitatea vânzării clubului.

Bloomberg News a relatat săptămâna aceasta că Manchester United, Tottenham Hotspur sau Liverpool sunt vizate de Qatar Sports Investments (QSI) în privinţa unei potenţiale achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO