ZF 24

Jumbo şi-a pus sigla pe fostul magazin Real din Timişoara

Clădirea închiriată de retailerul elen de jucării Jumbo în nordul Timişoarei are 13.000 de metri pătraţi

Clădirea închiriată de retailerul elen de jucării Jumbo în nordul Timişoarei are 13.000 de metri pătraţi

Autor: Cristi Moga

12.09.2013, 21:59 4705

Retailerul elen de jucării Jumbo, cu vânzări anuale de peste 500 de milioane de euro, şi-a montat sigla pe un prim spaţiu comercial din România după ce a închiriat clădirea de 13.000 de metri pătraţi din nordul Timişoarei în care până la finalul anului 2011 a funcţionat un hipermarket Real.

Grupul elen intenţionează ca până la finalul acestui an să deschidă magazinul din Timişoara, dar şi o unitate pe bulevardul Theodor Pallady din Bucu­reşti, unde în luna iulie au fost începute lucrările la o clădire nouă de 14.000 de metri pătraţi.

Unitatea de la Timişoara este însă mai avansată, astfel că în această săptămână Jumbo a şi publicat pe site-urile de recrutare un anunţ prin care caută 14 angajaţi pentru magazinul din apropierea aeroportului Traian Vuia.

Jumbo, reţea care în prezent nu­mă­ră 63 de magazine în Grecia, Bul­garia şi Cipru, are vânzări medii de apro­ximativ 9 milioane de euro per unitate.

La un rulaj similar, cu două ma­gazine compania ar putea muşca aproximativ 10% din piaţa locală de jucării şi jocuri video, estimată de Eu­ro­monitor la aproximativ 170 de mili­oane de euro în acest an.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO